O nama

Istorija firme Furnex kreće ne tako davno. Sredinom 1996. godine, Stolarska radnja Furnex  je počela sa radom. U samom startu smo se opredelili da će naš glavni posao biti proizvodnja. Sa nekoliko "manjih" mašina, malo više sposobnih ruku, jasnom vizijom kvaliteta, Stolarska radnja Furnex se u naredne dve-tri godine razvila u firmu prepoznatljivu na lokalnom tržištu. U to vreme imali smo 7 zaposlenih, većim delom u proizvodnji. Sledeće godine prolaze u organizaciji, biranju asortimana i obnavljanju "mašinskog parka".

 

 

Godine odluke, 2005. je protekla u pravoj expanziji unutar firme. Gradnjom poslovno-proizvodnog prostora veličine 700m2 u Trbušanima, firma je dobila mogućnost da se posveti organizaciji posla, kao i samom projektovanju i izradi nameštaja po meri.  

  • Investiranjem u mašine smo dobili na kvalitetu izrade naših proizvoda. Takođe smo otvorili i novo poglavlje u vidu usluge sečenja i kantovanja, zahvaljujući kvalitetu reza i okantovanih materijala.
  • Proširivajem asortimana pločastih materijala, ubacivanjem novih grupa roba, otvorila se mogućnost i otvaranja maloprodajnog objekta sa kompletnom uslugom sečenja i kantovanja.
  • Ubacivanjem okova za nameštaj u proizvodni i prodajni asortiman, stekli smo neophodno iskustvo u izradi nameštaja po meri, a pogotovo kuhinja.

Godine 2006. i 2007. smo krenuli u opremanje većih objekata, poput hotela ili restorana, podigli smo nivo u opremanju stanova i apartmana i zaokružili rok izrade za nameštaj na 30 dana. Uspeli smo da izdvojimo proizvođače materijala kojima verujemo, uspeli smo da sačuvamo tim, kao i da sačuvamo staloženost u odlukama koje su usledile.

Jasna vizija o kvalitetu: izrade, usluge, pristupa, komada nameštaja i svemu što prati ovaj posao, nije nikada u Furnex-u dovođenja u pitanje. Promena naziva firme u Furnex Nameštaj Tim d.o.o., takođe govori o opredeljenju. Furnex NT te godine počinje da pravi Moderne Kuhinje. Pored ponovnog investiranja u industrijske mašine, krajem 2009. godine.

Danas Furnex NT je prepoznatljiv kako na domaćem tako i na inostranom tržištu kao firma za projektovanje, izradu, isporuku i montažu nameštaja i enterijera srednje i vsoke klase. Raznovrsnost materijala koje koristimo najviše govori o tome. U naše proizvode ugrađujemo najkvalitetnije material od univer i mdf  ploča renomiranih svetskih proizvođača, furnira i masivnih ploča.

2015. godina je godina u kojoj pravimo još jedan korak napred, investiranjem u mašinu za kantovanje sa PU lepkom. Kant sa PU lepkom je skoro šetiri puta otporniji na toplotu, a spoj trake i ploče čini vodonepropustivim. Samim tim ovaj detalj čini naše proizvode još kvalitetnijim.

Naredna 2016. godina je godina malog jubileja za Furnex NT, 20 godina uspešnog poslovanja.