Savet za kupovinu kuhinje

Iskustvo kaže da se kuhinja koristi oko 15 godina i duže. Pri tome mora svaki dan da se pokaže kao dobra. Zbog toga ne treba da bude samo lepa, već i praktična. Dobra priprema pri kupovini kuhinje će vam pomoći da svesno donesete odluku. Na taj način ćete pomoći svom projektantu da kuhinju prilagodi vašim željama. Dobri procesi rada, dovoljno prostora za skladištenje i veliki komfor pri kretanju. To se kod Bluma i Furnex-a zove: Workflow, Space i Motion – tri karakteristike praktične kuhinje. Ako vodite o tome računa, lako ćete dobiti kuhinju koja vam odgovara!

Dobro promišljena kuhinja može da uštedi puno posla. Jer, da li je sve smešteno tamo gde nam treba i da li je lako dostupno? To će obezbediti kratke puteve i ergonomski rad. Kako to ide? U stvari sasvim jednostavno.

Pomislite na tipične procese rada u kuhinji i prođi te ih pomoću projektanta za kuhinje.   

Pravilna visina radne površine (rastojanje između lakta i radne ploče 10/15cm)

 

Da li često korišćenje stvari smeštate na visinu koja se lako dohvati

 

Kada je sve tu, što nam treba, to će nam uštedeti put i vreme. 5 zona (zalihe, čuvanje hrane, pranje sudova, priprema jela, kuvanje/pečenje) zasnovane su na svakodnevnom poslu u kuhinji i pomažu nam da se ti poslovi olakšaju. Zone su za dešnjake raspoređene u pravcu kazaljke na satu, za levoruke obrnuto.